Talblind

Er du talblind?

Er du talblind?

Er du talblind, så du har vanskeligt ved at regne og løse matematikopgaver? Talblindhed kan have mange former. Det handler blandt andet om at have svært ved at håndtere tal og mængder.

Talblindhed eller matematikvanskeligheder har mange navne. Fagligt bruges navnene akalkuli, dyskalkuli, specifikke vanskeligheder i matematik, udviklingsdyskalkuli, generelle vanskeligheder i matematik, pseudodyskalkuli mv.

Få viden om, hvad du er god og mindre god til

Vi indleder alle forløb med en talblindetest. Når du har arbejdet dig gennem testens opgaver, får du større viden om det, du er god til, og det, du kan have gavn af at blive bedre til.

Det er vores erfaring, at problemer med at bruge tal og lære matematik bliver lettere at forholde sig til, når man kan tale om, hvad der er svært, og hvad der ikke er svært. Det bliver hermed lettere at forstå, hvorfor lige præcis en bestemt opgave er så vanskelig for dig, ligesom det bliver lettere at få hjælp til at finde andre måder at gøre tingene på.

Det er ikke sikkert, at problemet kan fjernes, men det er lettere at håndtere et problem, der er beskrevet og afgrænset.

Undervisning og vejledning

Viser testen, at du har problemer med at bruge tal på et eller flere områder, kan du få undervisning og vejledning, som er tilpasset dine behov.